Orzechy macadamia BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Orzechy macadamia BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
ekologiczne ORZECHY MACADAMIA 100 %.

OPIS:
Ekologiczne ORZECHY MACADAMIA to prawdziwy rarytas wśród orzechów. Swoją popularność zawdzięczają delikatnemu, lekko słodkiemu smakowi. Świetne jako samodzielna przekąska. Pokruszone lub zmielone idealnie nadają się jako dodatek do deserów, ciast, słodkich kremów, farszów i past do chleba. W całości do dekoracji ciast i ciasteczek. Wyśmienicie smakują lekko podprażone lub obtoczone w czekoladzie.

UWAGA:
produkt nieodpowiedni do spożycia dla dzieci poniżej 3 lat.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna – 3324 kJ / 806 kcal
Tłuszcz – 78 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 12 g
Węglowodany – 14 g
w tym cukry – 4,6 g
Błonnik – 8,6 g
Białko – 7,9 g
Sól – 0,01 g

INFORMACJA ALERGENNA:
Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Orzechy macadamia BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Orzechy macadamia BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
ekologiczne ORZECHY MACADAMIA 100 %.

OPIS:
Ekologiczne ORZECHY MACADAMIA to prawdziwy rarytas wśród orzechów. Swoją popularność zawdzięczają delikatnemu, lekko słodkiemu smakowi. Świetne jako samodzielna przekąska. Pokruszone lub zmielone idealnie nadają się jako dodatek do deserów, ciast, słodkich kremów, farszów i past do chleba. W całości do dekoracji ciast i ciasteczek. Wyśmienicie smakują lekko podprażone lub obtoczone w czekoladzie.

UWAGA:
Produkt nieodpowiedni do spożycia dla dzieci poniżej 3 lat.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna – 3324 kJ / 806 kcal
Tłuszcz – 78 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 12 g
Węglowodany – 14 g
w tym cukry – 4,6 g
Błonnik – 8,6 g
Białko – 7,9 g
Sól – 0,01 g

INFORMACJA ALERGENNA:
Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wiórki kokosowe bezglutenowe BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Wiórki kokosowe bezglutenowe BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
wiórki kokosowe* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS:
Ekologiczne wiórki kokosowe uzyskiwane są z wysuszonego i startego miąższu orzecha kokosowego. Wiórki kokosowe polecamy głównie do wypieków cukierniczych, jako posypkę do deserów, sałatek owocowych i lodów.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna – 2776 kJ / 674 kcal
Tłuszcz – 65 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 57 g
Węglowodany – 7,4 g
w tym cukry – 7,4 g
Białko – 6,9 g
Sól – 0,09 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Quinoa czarna (komosa ryżowa) BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Quinoa czarna (komosa ryżowa) BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
ekologiczna quinoa czarna (komosa ryżowa) 100 %.

OPIS:
Ekologiczna quinoa czarna, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Zaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna – 1494 kJ/354 kcal
Tłuszcz – 6,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
Węglowodany – 57 g
w tym cukry – 4,9 g
Błonnik – 7,0 g
Białko – 14 g
Sól – 0,01 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Płatki owsiane BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Płatki owsiane BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
ekologiczne płatki OWSIANE 100 %.

OPIS:
Ekologiczne płatki OWSIANE uzyskuje się z gniecionych ziaren owsa. Płatki OWSIANE to doskonała propozycja na codzienne śniadanie.
Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami. Sposób przygotowania: płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub MLEKA) na wolnym ogniu ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub MLEKA) na wolnym ogniu ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna – 1561 kJ / 371 kcal
Tłuszcz – 6,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,1 g
Węglowodany – 60 g
w tym cukry – 0,8 g
Błonnik – 9,7 g
Białko – 13 g
Sól – 0,01 g

INFORMACJA ALERGENNA:
Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Płatki owsiane bezglutenowe BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Płatki owsiane bezglutenowe BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
płatki OWSIANE* (bez glutenu) 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS:
Ekologiczne płatki OWSIANE uzyskuje się z gniecionych ziaren owsa. Płatki OWSIANE to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub MLEKA) na wolnym ogniu ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna – 1561 kJ / 371 kcal
Tłuszcz – 6,7 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,1 g
Węglowodany – 60 g,
w tym cukry – 0,8 g
Białko – 13 g
Sól – < 0,01 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Mąka z ciecierzycy BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Mąka z ciecierzycy BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
ekologiczna mąka z ciecierzycy 100 %.

OPIS:
Ekologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników, zwanych socca. Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonała również do zagęszczania zup i sosów.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna – 1518 kJ / 361 kcal
Tłuszcz – 6,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
Węglowodany – 48 g
w tym cukry – 2,7 g
Błonnik – 13 g
Białko – 22 g
Sól – 0,06 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Płatki jęczmienne BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Płatki jęczmienne BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
płatki JĘCZMIENNE* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS:
Ekologiczne płatki JĘCZMIENNE uzyskuje się z gniecionych ziaren jęczmienia. Płatki JĘCZMIENNE to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub MLEKA) na wolnym ogniu ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna – 1399 kJ / 331 kcal
Tłuszcz – 1,5 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 67 g,
w tym cukry – 0 g
Białko – 7,3 g
Sól – 0 g

INFORMACJA ALERGENNA:
Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Mąka ryżowa pełnoziarnista BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Mąka ryżowa pełnoziarnista BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
mąka ryżowa pełnoziarnista* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS:
Ekologiczna mąka ryżowa jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna ryżu. Polecamy do wszelkich wypieków – chleba, ciast, ciastek oraz deserów, naleśników, placków.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna – 1508 kJ / 356 kcal
Tłuszcz – 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
Węglowodany – 74 g
w tym cukry – 0,9 g
Białko – 7,9 g
Sól – 0,02 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Mąka kasztanowa bezglutenowa BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Mąka kasztanowa bezglutenowa BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
mąka kasztanowa* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

OPIS:
Ekologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Nadaje potrawom wyjątkowy smak. Polecamy do wypieku chleba, ciast, naleśników, makaronów.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna – 1541 kJ / 365 kcal
Tłuszcz – 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
Węglowodany – 71 g
w tym cukry – 29,5 g
Białko – 6,4 g
Sól – 0,09 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kasza gryczana niepalona bezglutenowa BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Kasza gryczana niepalona bezglutenowa BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
kasza gryczana niepalona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS:
Ekologiczna kasza gryczana niepalona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna – 1659 kJ / 392 kcal
Tłuszcz – 2,7 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
Węglowodany – 75 g,
w tym cukry – 2,6 g
Białko – 12 g
Sól – 0,03 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Jagody goji suszone BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Jagody goji suszone BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:

jagody goji suszone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS:

Jagody goji suszone, znane również jako “chińskie jagody”, są owocami pochodzącymi z Azji, zwłaszcza z Chin. Ich historia sięga tysiące lat wstecz, gdzie były używane w tradycyjnej medycynie chińskiej ze względu na swoje właściwości zdrowotne. Są bogate w antyoksydanty, witaminy C i A, beta-karoten oraz zawierają aminokwasy, minerały i błonnik.

Mogą być używane jako zdrowa przekąska samoistnie, dodawane do musli, jogurtu, sałatek, a także wykorzystywane do przygotowywania herbat czy soków. Jagody goji suszone są popularne jako superfood i zdrowy dodatek do różnorodnej diety. Ich wartości odżywcze i korzyści dla zdrowia sprawiają, że są cenione przez wielu zwolenników zdrowego stylu życia.

UWAGA:

Zalecane spożycie jagód od 10 do 20 g dziennie. Dzieci, kobiety w ciąży oraz karmiące powinny zachować szczególną ostrożność.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:

Wartość energetyczna – 1552 kJ / 367 kcal
Tłuszcz – 3,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 68 g
w tym cukry – 17 g
Białko – 12 g
Sól – 0,06 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Daktyle bez pestek suszone bezglutenowe BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Daktyle bez pestek suszone bezglutenowe BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
ekologiczne daktyle bez pestek suszone 100 %.

OPIS:
Ekologiczne daktyle bez pestek mogą być stosowane jako samodzielna słodka przekąska lub jako dodatek do porannej owsianki, deserów, ciast, powideł i wszelkiego rodzaju potraw. Daktyle to doskonały zamiennik słodyczy w diecie dziecka.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna – 1204 kJ / 284 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 65 g
w tym cukry – 59 g
Błonnik – 8,5 g
Białko – 2,3 g
Sól – 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Cukier trzcinowy brązowy demerara BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Cukier trzcinowy brązowy demerara BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
cukier trzcinowy brązowy Demerara* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS:
Ekologiczny cukier trzcinowy, nierafinowany. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna – 1700 kJ / 400 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 100 g
w tym cukry – 97 g
Białko – 0 g
Sól – 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Mak niebieski BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Mak niebieski BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
mak niebieski* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS:
Ekologiczny mak niebieski wyróżnia się wysoką jakością oraz specyficznym smakiem. Potrawy, do których jest dodawany uzyskują wyjątkowy aromat. Polecamy jako dodatek do ciast, deserów, tortów, makówek, lodów. Doskonale komponuje się również z bakaliami, owocami, a także stanowi podstawę bożonarodzeniowej kutii.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna – 2133 kJ / 517 kcal
Tłuszcz – 42 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 4,9 g
Węglowodany – 4,2 g,
w tym cukry – 2,3 g
Białko – 20 g
Sól – 0,05 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wiórki kokosowe bezglutenowe BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Wiórki kokosowe bezglutenowe BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
wiórki kokosowe* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS:
Ekologiczne wiórki kokosowe uzyskiwane są z wysuszonego i startego miąższu orzecha kokosowego. Wiórki kokosowe polecamy głównie do wypieków cukierniczych, jako posypkę do deserów, sałatek owocowych i lodów.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna – 2776 kJ / 674 kcal
Tłuszcz – 65 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 57 g
Węglowodany – 7,4 g
w tym cukry – 7,4 g
Białko – 6,9 g
Sól – 0,09 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wiórki kokosowe bezglutenowe BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Wiórki kokosowe bezglutenowe BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
wiórki kokosowe* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS:
Ekologiczne wiórki kokosowe uzyskiwane są z wysuszonego i startego miąższu orzecha kokosowego. Wiórki kokosowe polecamy głównie do wypieków cukierniczych, jako posypkę do deserów, sałatek owocowych i lodów.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna – 2776 kJ / 674 kcal
Tłuszcz – 65 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 57g
Węglowodany – 7,4 g
w tym cukry – 7,4 g
Białko – 6,9 g
Sól – 0,09 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Tapioka w granulkach BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Tapioka w granulkach BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
ekologiczna skrobia z manioku 100 %.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
wsypać do gotującej się wody. Gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając przez około 20 minut, aż granulki staną się przezroczyste.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna 1502 kJ/353 kcal
Tłuszcz 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 87 g
w tym cukry 0 g
Białko 0,8 g
Sól 0 g

INFORMACJA ALERGENNA:
Produkt może zawierać: ZBOŻA zawierające gluten, ORZESZKI ziemne, ORZECHY, nasiona SEZAMU, SOJĘ.

ZALECANE WARUKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Tapioka (skrobia z manioku) bezglutenowa BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Tapioka (skrobia z manioku) bezglutenowa BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
tapioka (skrobia z manioku)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS:
Ekologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku. Nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do wypieku placków, chleba, ciast, ciasteczek. Można ją dodać do kisieli, budyni, puddingów, przetworów MLECZNYch i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów, musów.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna – 1507 kJ / 355 kcal
Tłuszcz – 0,02 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 88 g,
w tym cukry – 3,4 g
Białko – 0,2 g
Sól – 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Soczewica zielona BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Soczewica zielona BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
ekologiczna soczewica zielona 100 %.

OPIS:
Ekologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna – 1241 kJ / 296 kcal
Tłuszcz – 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 30 g
w tym cukry – 2,0 g
Błonnik – 31 g
Białko – 26 g
Sól – 0,02 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Soczewica czerwona BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Soczewica czerwona BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
soczewica czerwona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

OPIS:
Ekologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna – 1597 kJ / 378 kcal
Tłuszcz – 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
Węglowodany – 59 g, w tym cukry – 2,0 g
Białko – 25 g
Sól – 0,02 g.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Soczewica brązowa BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Soczewica brązowa BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
ekologiczna soczewica brązowa 100 %.

OPIS:
Ekologiczna soczewica brązowa jest znakomitym składnikiem dań jednogarnkowych oraz dodatkiem do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu, puree. Znajduje powszechne zastosowanie przy wyrobie wegetariańskich pasztetów i pieczywa.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 45 min. Posolić pod koniec gotowania.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna 1461 kJ / 346 kcal
Tłuszcz 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 52 g
w tym cukry 1,5 g
Błonnik 11 g
Białko 24 g
Sól 0,02 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Słonecznik łuskany bezglutenowy BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Słonecznik łuskany bezglutenowy BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
słonecznik łuskany* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS:
Ekologiczne ziarno słonecznika doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli i sałatek. Wyśmienicie smakuje uprażony na patelni.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna – 2458 kJ / 594 kcal
Tłuszcz – 49 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 5,7 g
Węglowodany – 12 g,
w tym cukry – 0,5 g
Białko – 23 g
Sól – 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Śliwki kalifornijskie bez pestek bezglutenowe BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Śliwki kalifornijskie bez pestek bezglutenowe BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
ekologiczne śliwki kalifornisjkie bez pestek suszone 100%.

OPIS:
Na suszonych śliwkach może występować biały nalot. Jest to zjawisko naturalne, związane z wytrącaniem się fruktozy, które nie wpływa na jakość produktu.

UWAGA:
śliwki sporadycznie mogą zawierać pestki, bądź ich fragmenty.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna – 1084 kJ / 256 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 58 g
w tym cukry – 41 g
Błonnik – 7,0 g
Białko – 2,5 g
Sól – 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Skrobia ziemniaczana BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Skrobia ziemniaczana BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
skrobia ziemniaczana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS:
Ekologiczna skrobia ziemniaczana doskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna – 1365 kJ / 321 kcal
Tłuszcz – 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,02 g
Węglowodany – 80,0 g
w tym cukry – 0,0 g
skrobia – 80,0 g
Białko – 0,1 g
Sól – 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Skrobia kukurydziana BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Skrobia kukurydziana BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
skrobia kukurydziana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS:
Ekologiczna skrobia kukurydziana doskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna 1483 kJ / 354 kcal
Tłuszcz – 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 87 g
w tym cukry – 0,2 g
Białko – 0,6 g
Sól – 0,02 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Shiitake (grzyby suszone) BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Shiitake (grzyby suszone) BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
shiitake (grzyby suszone)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

OPIS:
Ekologiczne grzyby shiitake zwane inaczej twardnikami japońskimi uprawiane są na martwych kłodach drzew liściastych. Cieszą się coraz większym zainteresowaniem ze względu na swoje cenne właściwości odżywcze. Szczególnie cenione są w kuchni wschodniej. Zalecamy, aby grzyby shiitake poddawać krótkotrwałej obróbce cieplnej (ok. 5 min.), w przeciwnym razie twardnieją. W zależności od użycia (np. do sosów) warto namoczyć je ok. 30 min. przed użyciem.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna – 1259 kJ / 302 kcal
Tłuszcz – 6,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,8 g
Węglowodany – 25 g
w tym cukry – 3,7 g
Białko – 20 g
Sól – 0,03 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Ryż jaśminowy biały bezglutenowy BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Ryż jaśminowy biały bezglutenowy BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
ekologiczny ryż jaśminowy biały 100 %.

OPIS:
Ekologiczny ryż jaśminowy biały charakteryzuje się delikatnym jaśminowym aromatem. Doskonały do przygotowywania zarówno tradycyjnych potraw, jak również tych egzotycznych. Stanowi podstawę m.in. kuchni tajskiej. Polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz deserów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 25 minut.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna – 1515 kJ / 357 kcal
Tłuszcz – 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 80 g
w tym cukry – 0,1 g
Błonnik – 1,3 g
Białko – 7,1 g
Sól – 0,01 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Ryż brązowy ekspandowany BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Ryż brązowy ekspandowany BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
ekologiczny ryż brązowy ekspandowany 100 %.

OPIS:
Ekologiczny ryż preparowany to idealny dodatek do płatków śniadaniowych i wypieków. Polecamy również jako samodzielną przekąskę do chrupania między posiłkami.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna – 1565 kJ / 369 kcal
Tłuszcz – 2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
Węglowodany – 77 g
w tym cukry – 0,6 g
Błonnik – 2,5 g
Białko – 7,5 g
Sól – 0 g

INFORMACJA ALERGENNA:
Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Ryż biały okrągły BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Ryż biały okrągły BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
ekologiczny ryż biały okrągły 100 %.

OPIS:
Ekologiczny ryż biały okrągły charakteryzuje się subtelnym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Doskonały do risotto, sushi i sałatek.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 25 min.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna – 1481 kJ / 349 kcal
Tłuszcz – 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 79 g
w tym cukry – 0,2 g
Błonnik – 1,1 g
Białko – 6,5 g
Sól – 0,01 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Ryż basmati biały bezglutenowy BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Ryż basmati biały bezglutenowy BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
ekologiczny ryż basmati biały 100 %.

OPIS:
Ekologiczny ryż basmati biały charakteryzuje się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Stanowi najszlachetniejszą odmianę ryżu na świecie. Doskonały jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 25 min.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna – 1487 kJ / 350 kcal
Tłuszcz – 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany -78 g
w tym cukry – 0,1 g
Błonnik – 1,6 g
Białko – 7,4 g
Sól – 0,03 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzynki sułtanki bezglutenowe BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Rodzynki sułtanki bezglutenowe BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
rodzynki sułtanki*, olej słonecznikowy* (0,5%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS:
Ekologiczne rodzynki sułtanki doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów i sałatek.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna – 1393 kJ / 328 kcal
Tłuszcz – 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 76 g
w tym cukry – 73 g
Białko – 3,1 g
Sól – 0,06 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Quinoa trójkolorowa BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Quinoa trójkolorowa BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
quinoa biała*, quinoa czerwona*, quinoa czarna* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS:
Ekologiczna quinoa trójkolorowa z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Zaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna 1492 kJ/354 kcal
Tłuszcz 6,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
Węglowodany 57 g
w tym cukry 1,3 g
Błonnik 7,0 g
Białko 14 g
Sól 0,01 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Quinoa ekspandowana BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Quinoa ekspandowana BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
quinoa ekspandowana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS:
Ekologiczna quinoa ekspandowana to praktyczna forma komosy ryżowej, przeznaczona do bezpośredniego spożycia. Doskonale sprawdza się jako dodatek do sałatek, musli, wypieków oraz deserów.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna – 1797 kJ / 426 kcal
Tłuszcz – 10 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 5,0 g
Węglowodany – 70 g
w tym cukry – 0 g
Białko – 13 g
Sól – 0,03 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Quinoa czarna (komosa ryżowa) BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Quinoa czarna (komosa ryżowa) BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
ekologiczna quinoa czarna (komosa ryżowa) 100 %.

OPIS:
Ekologiczna quinoa czarna, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Zaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna – 1494 kJ/354 kcal
Tłuszcz – 6,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
Węglowodany – 57 g
w tym cukry – 4,9 g
Błonnik – 7,0 g
Białko – 14 g
Sól – 0,01 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Quinoa czarna (komosa ryżowa) BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Quinoa czarna (komosa ryżowa) BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
ekologiczna quinoa czarna (komosa ryżowa) 100 %.

OPIS:
Ekologiczna quinoa czarna, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Zaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna – 1494 kJ/354 kcal
Tłuszcz – 6,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
Węglowodany – 57 g
w tym cukry – 4,9 g
Błonnik – 7,0 g
Białko – 14 g
Sól – 0,01 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Quinoa biała (komosa ryżowa) bezglutenowa BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Quinoa biała (komosa ryżowa) bezglutenowa BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
quinoa biała (komosa ryżowa)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

OPIS:
Ekologiczna quinoa biała, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
zaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna – 1532 kJ / 363 kcal
Tłuszcz – 5,9 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,5 g
Węglowodany – 62 g,
w tym cukry – 1,6 g
Białko – 12 g
Sól – 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Pomidory suszone solone BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Pomidory suszone solone BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
ekologiczne suszone pomidory (93 %), sól morska (7 %).

OPIS:
Ekologiczne pomidory suszone doskonale sprawdzają się jako dodatek do zapiekanek warzywnych i zup. Polecamy również w postaci rozdrobnionej jako przyprawę np. do risotto.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna – 1189 kJ / 282 kcal
Tłuszcz – 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
Węglowodany – 44 g
w tym cukry – 38 g
Błonnik – 12 g
Białko – 14 g
Sól – 7,0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Płatki żytnie BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Płatki żytnie BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
płatki ŻYTNIE* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS:
Ekologiczne płatki ŻYTNIE uzyskuje się z gniecionych ziaren żyta. Płatki ŻYTNIE to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz owocami.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub MLEKA) na wolnym ogniu ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna – 1349 kJ / 319 kcal
Tłuszcz – 1,7 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 61 g,
w tym cukry – 0,9 g
Białko – 9,0 g
Sól – 0,1 g

INFORMACJA ALERGENNA:
Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Płatki owsiane błyskawiczne BIO – Bio Planet

ThePlanet-zdjęcie-produktu-Płatki owsiane błyskawiczne BIO – Bio Planet

SKŁADNIKI:
ekologiczne płatki OWSIANE błyskawiczne 100 %.

OPIS:
Ekologiczne płatki OWSIANE błyskawiczne uzyskuje się z oczyszczonych i gniecionych ziaren owsa. Płatki OWSIANE to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Płatki błyskawiczne nie wymagają gotowania. Wystarczy zalać je wrzątkiem, gorącym mlekiem lub bulionem i pozostawić na kilka minut po przykryciem.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna – 1568 kJ / 372 kcal
Tłuszcz – 7,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,3 g
Węglowodany – 61 g,
w tym cukry – 0,9 g
Błonnik – 6,9 g
Białko – 12 g
Sól – 0,02 g

INFORMACJA ALERGENNA:
Może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.